Risolid

Risolid kan dæmpe trangen til alkohol, og bruges som supplement i alkoholbehandlingen.

Risolid

Alkoholabstinenser kan give alvorlige fysiske og psykiske gener, og kan i nogle tilfælde give alvorlige og livstruende symptomer. Abstinensbehandling med Risolid kan afhjælpe dette. Risolid virker de samme steder i hjernen som alkohol, og virker dæmpende på det ubehag du oplever, når du har alkoholabstinenser.

Hvor lang er Risolid virketid i min krop?

Behandlingen med Risolid virker fysisk og psykisk beroligende og varer typisk 5-7 dage, hvor dosis gradvist trappes ned i samarbejde med en behandler eller læge. Risolid adskilles langsomt gennem kroppen, hvilket bevirker, at du ikke føler ubehag efter ophør med abstiensbehandlingen.

Læs om Novavi Alkoholbehandlingens tilbud – her.

Abstinenssymptomer?

Når du reducerer dit alkoholforbrug, kan du opleve følgende abstinenssymptomer:

Rysten på hænderne, indre uro, kvalme, angst/nervøsitet, hukommelsessvækkelse, manglende koncentration, søvnbesvær, svedtendens, forvirring og hjertebanken. Oplever du at det er svært at skelne virkelig fra drøm og/eller ser du ting som ikke er der, skal du hurtigst muligt søge lægehjælp.

Behandlingen med Risolid

Behandlingen foregår i samarbejde med læge eller sygeplejerske i ambulatoriet, og tages efter behov, når du oplever abstinenssymptomer.  Medicinen skal give dig ro og begrænse abstinenssymptomerne. Du skal derfor tage Risolid hver gang, du oplever abstinenssymptomer som beskrevet ovenfor.

Hvis medicinen ikke hjælper, når der er gået 30 minutter, kan du tage en tablet mere. Det er muligt, at du i en periode skal tage to tabletter ad gangen for at få den ønskelige effekt. Effekten vil ofte aftage efter ca. fire timer. 

Det er vigtigt, at du får sovet om natten. Du skal derfor sørge for at tage 1-2 tabletter før sovetid. Hvis du ikke kan sove, kan du tage en eller to tabletter i løbet af natten.

Dagligt fremmøde

Du skal møde op i ambulatoriet hver dag, når du er i abstinensbehandling. Hvis du har behov for det, må du gerne tage Risolid inden mødet på ambulatoriet. På det daglige møde bliver din behandling vurderet, og vi planlægger det kommende døgns behandling.

Det er vigtigt, at du medbringer evt. overskydende medicin.

Fonden Novavi er Danmarks største private udbyder af alkoholbehandling

Må jeg tage anden beroligende medicin samtidig med Risolid?

Nej. Hvis du tager en anden form for beroligende medicin eller sovemedicin, skal du holde pause under abstinensbehandlingen. Hvis du er tvivl, kan du spørge læge eller sygeplejerske i ambulatoriet.

Bivirkninger

Nogle oplever bivirkninger som muskelsvaghed, døsighed, hovedpine, svimmelhed og let konfushed.

Derfor fraråder vi også, at du kører bil under abstinensbehandlingen og en uge efter endt behandling.

B-vitaminer

Det er normalt efter en periode med meget alkohol, at man mangler B-vitamin. Det kan have betydning for din koncentration, kan give stikken og prikken i tæer og fingre, træthed og irritabilitet. Men en længere periode med for lidt B-vitamin øger risikoen for nervebetændelse og kan medføre alvorligere lidelser, der potentielt kan skade din hjerne og kan udvikle sig til en livstruende tilstand.

Derfor vil du få tilbud om behandling med B-vitamin og Tiamin.

Det er derfor vigtigt, at du tager pillerne i en uge og/eller som læge eller sygeplejerske fortæller dig.

Kontakt

Du er altid velkommen til at kontakte Novavi i vores åbningstid. Oplever du forværring af symptomer udenfor åbningstid, skal du straks ringe til 1813 eller søge egen læge.

Find dit nærmeste behandlingssted

Problemer med alkohol?

Folder om Risolid

Subscribe til vores nyhedsbrev og få de seneste nyheder direkte i din inbox