Er du pårørende til en alkoholiker? Lad os hjælpe dig

Familier til alkoholafhængige befinder sig ofte midt i alle de problemer, som et stort alkoholforbrug medfører.
Vi kan hjælpe dig med rådgivning om at være pårørende til en alkoholiker.

Er du pårørende til en alkoholiker?

Hvad skal man gøre hvis “flasken står midt i familien”, og hvis den, der har problemet, ikke selv erkender det? Og når tabuet om alkoholproblemer står i vejen for, at familien får talt om det? Det kan være meget svært at være pårørende til en alkoholiker.

At leve sammen med en drikkende med et svingende forbrug af alkohol, har stor betydning for familierelationerne og for hele familiens adfærd og trivsel. Alkoholisme i familien kan føre til store og opslidende konflikter, skilsmisse, kamp om børnene, mistrivsel, skam, vold og usikkerhed om, hvordan det nu skal gå for alle i familien. 

Vi tilbyder samtaler

Novavis professionelle alkoholbehandlere tilbyder samtaler, om de særlige problemer, man oplever som pårørende. Samtalerne tager udgangspunkt i, hvad alkoholproblemet gør ved de pårørende og der rådgives om, hvordan man som pårørende kan støtte et menneske med alkoholproblemer, samtidig med at man passer på sig selv og de øvrige familiemedlemmer. Det giver luft at få sat ord på det, man har oplevet – og det giver mulighed for at lave forandringer i sit og familiens liv.

Samtalerne er gratis, og ønsker man at være anonym, er der mulighed for det. Alle medarbejdere har tavshedspligt.

Du kan til enhver tid vælge frit det ambulatorium, der passer dig at modtage samtaler. Dog er der forskel på, hvor mange samtaler din bopælskommune tilbyder. Kontakt en af nedenstående ambulatorier i dag og hør nærmere.

Find ambulatorierne her.

gratis alkoholbehandling Novavi pårørende alkoholafhængig

”I de år hans misbrug af alkohol stod på, oplevede jeg tit utryghed og magtesløshed over at hans drikkeri gik ud over hele familien. Hans syntes ikke selv, han havde et problem. Derfor havde jeg tit tanker om skilsmisse på trods af at jeg og børnene elskede ham.  

I dag taler hele familien om det og det har været godt for os alle at få sat ord på de svære tanker. Vi har fået vores liv tilbage og jeg er i dag mere i live, end jeg har været i mange år. Det vigtigst er, at der findes mennesker i Novavi, som kan hjælpe. Jeg kan anbefale alle, som er pårørende til én som drikker for meget, at kontakte Novavi.”

Hanne, 47 år

Er du og din familie pårørende til en alkoholiker?

Som pårørende til en der er afhængig af stoffer eller alkohol, kan du opleve, at alting i familien kommer til at dreje sig om netop det. Det er ikke kun den afhængige der forandrer sig, men det er hele familien, der begynder at indrette sig efter hvad afhængigheden har af effekt.

Familien lider under tavsheden og hemmelighederne, selvom det egentlig er ret tydeligt hvad der foregår. Roller byttes om så det pludselig kan være familiens børn, der skal være de voksne. Den afhængiges adfærd kan være pinlig og grænseoverskridende, nogle gange voldelig, og skammen kan fylde så meget, at ingen taler om det. Din kære ændrer karakter, og det bliver sværere at genkende den og det der engang var kærligt og tillidsfuldt. 

Det er aldrig de pårørendes skyld

Det er aldrig de pårørendes eget ansvar, slet ikke børnenes, men som pårørende til en alkoholafhængig kan du spille en rolle i at hjælpe til med at vedkommende kommer i behandling. 

Hvis du har på fornemmelsen, at en du kender tager stoffer eller drikker for meget, så er det vigtigt, at du kontakter Novavi. Det kan være enormt svært at italesætte et misbrugsproblem hos en ven eller familiemedlem, og derfor er det en rigtig god ide, at du som pårørende får professionel hjælp hos Novavi. Vi kan hjælpe dig med at hjælpe en, du holder af.

Behandling af alkoholafhængighed

Er din kære åben overfor at komme i behandling, så kan I finde mere information om vores behandlingstilbud her, ringe 39 45 54 55, eller møde op på et Novavi ambulatorium. Husk, at vores alkoholbehandling er gratis og anonymt – også for pårørende, og at vi følger sundhedsstyrelsens anbefalinger for god alkoholbehandling.

Du kan finde nærmeste behandlingssted her

Er du pårørende til en alkoholiker og søger gratis og anonym behandlingstilbud

Læs folderen om Novavis alkoholbehandling

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og
få de seneste nyheder direkte i din inbox