Dit resultat fortæller noget om dit forbrug af alkohol. Et forbrug af alkohol kan være mange ting og betyder ikke nødvendigvis det samme for dig som for en anden person. Der kan også være stor forskel på behovet for behandling eller hjælp til at stoppe med at drikke alkohol. Så selvom du måske har en lav score i testen, kan du godt have brug for at tale med en behandler om dit forbrug og om dine ønsker for at skabe en forandring i dine alkoholvaner.
Testen tager udgangspunkt i WHO’s alkoholtest, der bruges af læger og som er anbefalet af Sundhedsstyrelsen. Testen tager bl.a. højde for Sundhedsstyrelsens anbefalinger om, hvornår et alkoholforbrug er skadeligt, ud fra det du sikkert kender som: kvinder bør højest drikke 7 genstande om ugen, mænd bør højest drikke 14 genstande om ugen.
Det er et spørgsmål, der kan være svært at svare entydigt på. Som det er beskrevet på siden Alkoholbehandling hos Novavi, er det typisk konsekvenserne af alkoholmisbrug og ikke antallet af genstande, der definerer det overordnede problems omfang. Det er naturligvis også konsekvenserne, der er lettest at identificere for de pårørende.
Læs mere om Novavi alkoholbehandling her
Novavi tilbyder gratis alkoholbehandling på 8 behandlingssteder på Sjælland
Ring 39 45 54 55 for at høre, hvordan vi hjælper dig med at starte med det samme uden henvisning.
Flere af vores behandlingssteder tilbyder samtaler udenfor almindelig arbejdstid, således at du kan modtage din behandling før eller efter arbejde
Novavi tilbyder også hjælp og rådgivning til pårørende, hvad enten det er en partner, forældre eller børn og unge.
Alkohol er et vanedannende organisk opløsningsmiddel og et kræftfremkaldende stof, som øger risikoen for en lang række sygdomme. Alkohol bidrager til udviklingen af over 60 forskellige sygdomme, herunder kræftsygdomme, mavetarmssygdomme, hjerte-kar-sygdomme, leversygdomme, forhøjet blodtryk og nedsat immunforsvar. Alkohol er desuden relateret til en række psykiske lidelser som fx angst og depression. Alkohol øger risikoen for tidlig død og opgørelser viser, at omkring 3.000 dødsfald i Danmark hvert år kan relateres til alkohol, enten som den primære eller medvirkende dødsårsag. Det svarer til 6 % af alle dødsfald. To ud af tre alkoholrelaterede dødsfald rammer mænd.